Aproape 500 de angajati au fost prinsi ca muncesc LA NEGRU

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 14 – 18 aprilie 2014, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 1,69 milioane lei. Au fost depistate 481 de persoane care lucrau fara forme legale.
Potrivit unui comunicat al Inspectiei Muncii, in domeniul relatiilor de munca au fost efectuate 2.955 de controale, din care 2.799 au fost pentru munca fara forme legale.
S-au aplicat amenzi in domeniu de 1,3 milioane lei din care 910.000 lei pentru munca la negru. Au fost sanctionati 494 de angajatori.
46 de persoane fizice au fost sanctionate contraventional deoarece au acceptat sa munceasca fara forme legale de angajare. Dintre acestea 29 au fost din judetul Arad. Pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contracte individuale au fost inaintate 8 propuneri de cercetare penala.
In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.769 de controale si 1.155 de angajatori au fost sanctionati.
S-au aplicat ?amenzi in valoare de 388.500 de lei. La un angajator din judetul Galati s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru ca exista pericol de accidentare.
La un angajator din judetul Valcea s-a dispus sistarea activitatii pana la remedierea deficientelor. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 31 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *