Aproximativ 700 de sustinatori ai Fratilor Musulmani au fost condamnati la moarte in Egipt

Acelasi tribunal, in orasul Minya din centrul tarii, a comutat in inchisoare pe viata majoritatea pedepselor capitale pronuntate pentru peste 500 de alti sustinatori ai confreriei.
Aceste persoane judecate in cel mai mare proces de masa din istoria recenta, potrivit ONU, sunt acuzate ca au participat la manifestatii violente la Minya, la 14 august, in ziua in care circa 700 de manifestanti pro-Morsi au fost impuscati de politisti si soldati la Cairo.
Potrivit expertilor, aceste pedepse nu vor fi cel mai probabil confirmate in apel.
Cu toate acestea, o mare parte a populatiei sustine reprimarea sangeroasa declansata de Guvernul egiptean instalat de armata impotriva islamistilor, dupa destituirea si arestarea presedintelui Morsi, la 3 iulie.
Astfel, peste 1.400 de manifestanti pro-Morisi ay fost ucisi de politisti si soldati in ultimele luni, dintre care 700 doar in 14 august, la Cairo, si peste 15.000 au fost arestati, potrivit organizatiilor pentru apararea drepturilor omului.In plus, liderul Fratilor Musulmani este, de asemenea, judecat la Cairo in mai multe procese pentru care risca pedeapsa cu moartea.
De altfel, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *