Asocieri de alimente care te mentin sanatos

Legume crucifere cu somon
Anumite substante, precum sulforafanul, din legumele crucifere ca broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles incetinesc evolutia cancerului. De asemenea, sulforafanul este recomandat si si pentru tratarea infectiei cu Helicobacter pylori, pentru prevenirea bolilor inimii, datorita scaderii nivelului de colesterol rau. Efectele acestei substante sunt sporite in prezenta mineralului seleniu care se gaseste in peste. Iata de ce prepararea pestelui (somon, ton, sardine) cu broccoli este o alegere buna! Printre alte alimente bogate in seleniu pe care le poti manca alaturi de broccoli se numara carnea de pasare, de vita, ficatul, ciupercile, ouale.
Citeste si?Alimentatia iti mentine creierul sanatos
Leguminoase cu orez
Combinarea orezului brun cu legume ca fasolea uscata este perfecta mai ales pentru vegetarieni, pentru ca le confera proteinele si aminoacizii de care au nevoie. Impreuna formeaza proteine complete si un alt atu este ca orezul brun nu contine gluten. Alte surse bune de proteine vegetale sunt ciupercile, nautul, lintea, drojdia de bere sau fulgii de drojdie inactiva, care se pot pune la paste sau in piureuri de legume.
Branzeturi cu ou
Calciul este esential pentru a avea oase puternice, insa poate fi mai greu de asimilat de corp in lipsa vitaminei D. Retine ca atunci cand iti faci ompleta sau un ou ochi sa presari deasupra putina branza rasa. E indicat sa combini ouale, surse de vitamina D, cu branza, care iti aduce un plus de calciu.
Salata de legume cu ulei de masline
Datorita unui antioxidant numit licopen, rosiile din salate sunt benefice din mai multe puncte de vedere. Previn anumite forme de cancer si hipertensiunea. Cele mai bune …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *