Assad: Siria traieste o “adevarata situatie de razboi”.

Presedintele sirian Bashar al-Assad, confruntat de peste 15 luni cu o revolta populara reprimata in sange, a afirmat marti ca tara sa este intr-o “adevarata situatie de razboi”, dar s-a declarat hotarat sa o invinga, potrivit agentiei oficiale Sana, potrivit Agerpres.

“Traim intr-o adevarata situatie de razboi si toate politicile si sectoarele noastre trebuie puse in slujba victoriei in acest razboi”, a declarat el, adresandu-se ministrilor in timpul primei reuniuni a noului guvern sirian.
Assad, ale carui interventii sunt rare din martie 2011, refuza sa recunoasca revolta populara care s-a militarizat confruntata cu represiunea si o compara cu “terorismul”, aminteste AFP.
La 3 iunie, cu ocazia primei sesiuni a noului Parlament, el s-a declarat determinat sa inabuse protestele “cu orice pret”, in pofida izolarii tot mai mari a Siriei si sanctiunilor adoptate de Uniunea Europeana si Statele Unite.
Peste 15.000 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise in represiune si luptele dintre soldati si rebeli in 15 luni, potrivit Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDH).
Comunitatea internationala si-a exprimat in mod repetat ingrijorarea ca va vedea Siria confruntata cu un razboi civil.

Presedintele sirian Bashar al-Assad, confruntat de peste 15 luni cu o revolta populara reprimata in sange, a afirmat marti ca tara sa este intr-o “adevarata situatie de razboi”, dar s-a declarat hotarat sa o invinga, potrivit agentiei oficiale Sana.

“Traim intr-o adevarata situatie de razboi si toate politicile si sectoarele noastre trebuie puse in slujba victoriei in acest razboi”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *