ATENTATE PARIS. Avocatii lui Salah Abdeslam renunta sa-l mai apere pe terorist

Avocatii Frank Berton, din Franta, si colegul sau belgian Sven Mary au anuntat ca au decis sa renunte la apararea lui Salah Abdeslam, “creierul” atentatelor teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015.
“Avem convingerea ca el nu va vorbi si ca va recurge la dreptul la tacere. In aceasta situatie, ce vreti sa facem? Am spus de la inceput, am avertizat ca, daca clientul nostru nu vorbeste, noi vom renunta la apararea sa”, a explicat francezul Frank Berton.
“Cand ai sentimentul ca esti acolo doar pentru a face vizite sociale la inchisoare, in acel moment trebuie luata o decizie”, a adaugat avocatul Mary.
Inculpat pentru asasinate teroriste si suspect-cheie in atentatele pariziene soldate cu 130 de morti, Salah Abdeslam este tinut in izolare de la 27 aprilie intr-o inchisoare din sudul Parisului si plasat sub supraveghere video 24 de ore din 24.
Salah Abdeslam a incercat la Consiliul de Stat suspendarea acestui dispozitiv inedit in Franta, dar cea mai inalta instanta administrativa a respins cererea sa la sfarsitul lunii iulie, invocand “caracterul exceptional al faptelor teroriste” pentru care acesta este urmarit, care “necesita sa fie luate toate masurile de precautie”.
Singurul membru inca in viata al comandoului de teroristi din 13 noiembrie 2015, Abdeslam refuza totodata sa raspunda …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *