Atentionare de vreme rea

Meteorologii au atentionat ca va ploua in cea mai mare parte a tarii, in Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor depasi 15-20 l/mp, in zona montana, in Moldova si local in Transilvania va ninge, iar vantul va atinge la rafala viteze de 70-80 km/h.
Hidrologii au emis o avertizare cod galben pe rauri din judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Dolj, Valcea, Olt si Arges, unde pana duminica seara se pot produce inundatii locale.
Potrivit avertizarii cod galben emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, pana duminica, ora 18.00, pe raurile mici din cele noua judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, cu posibile efecte de inundatii locale.
?Astfel, a fost instituit codul galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice Timis superior, Barzava, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj, Olt si Arges.
Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile din judetele Gorj, Caras-Severin si Mehedinti, a precizat INHGA.
Avertizarea a fost emisa ca urmare a precipitatiilor prognozate si a cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte.
~In Banat si Oltenia, cantitatile de precipitatii vor fi mai abundente si vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat, in zona deluroasa si montana aferenta, 30-40 de litri pe metru patrat.
In Carpatii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *