Omul de afaceri Gruia Stoica isi retrage o firma de pe bursa

Electroputere VFU Pascani (RMAR), controlata de omul de afaceri?Gruia?Stoica prin Grup Feroviar Roman (GFR), se va delista pentru ca actionarii nu au aprobat transferul companiei pe o alta piata, in contextul procesului de desfiintare a Rasdaq, informeaza Mediafax.
Actionarii au respins propunerea de tranzactionare a actiunilor producatorului de material rulant Electroputere VFU pe o piata reglementata, precum si varianta mutarii in cadrul sistemului alternativ de tranzactionare (ATS), se arata intr-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Grup Feroviar Roman are o participatie de 90,8% la Electroputere VFU, fosta Remarul Pascani. Remarul Pascani si-a schimbat denumirea dupa ce Stoica a cumparat la sfarsitul anului 2012 divizia de productie locomotive a Electroputere Craiova (EPT).
Ultima operatiune cu actiunile Electroputere VFU a avut loc miercuri, la pretul de 1,9 lei/unitate, in urcare cu 26% fata de precedenta tranzactie. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 21,98 milioane de lei.
Electroputere VFU are drept obiect de activitate constructia, repararea, modernizarea si cumpararea – vanzarea de vagoane. Compania achizitioneaza si modernizeaza vagoane de calatori, pe care ulterior le vinde catre terti.
Tot vineri au anuntat ca se retrag de pe bursa si firma de constructii si reparatii de utilaj petrolier Mecanpetrol Gaesti (MEGY), Constructii Sibiu (CONR), Cozia Forest Ramnicu Valcea (CFOR), Avicola Slobozia (AVSL) si producatorul de energie electrica Vest Energo Bucuresti (VESE).
Bursa de valori Bucuresti va relansa pe 25 februarie sectiunea de tranzactionare de actiuni a actualei piete ATS sub denumirea AeRO. Piata AeRO este segmentul dedicat actiunilor din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *