Basescu nu exclude „ruperea PDL” dupa Conventie. „Nu va uitati la Udrea ca-i blonda, e extrem de pragmatica”. Ce planuieste dupa plecarea de la Cotroceni

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Publicat la: 13.03.2013 09:59 Ultima actualizare: 13.03.2013 12:00

Foto: Liviu Maftei // Mediafax
Dupa plecarea de la Palatul Cotroceni, in 2014, presedintele Traian Basescu are un singur plan: „Ma voi ocupa sa construiesc dreapta daca PDL-ul nu mai poate”. Intoarcerea in PDL este, cel putin la acest moment, exclusa din calculele lui Traian Basescu. „Intr-un partid care-si ingroapa singur sansele nu ma intorc”, a spus presedintele intr-un interviu la Digi 24.
Mesajul sau, dat in plina campanie interna in PDL pentru alegerea presedintelui de partid, nu i-a ocolit nici pe pretendentii la aceasta functie. „Vad ca se vanzoleste ba Blaga, ba Udrea, iar eu n-am spus ca in PDL ma intorc”, i-a ironizat el, initial, pe ambii competitori principali. La impartirea sanselor pentru „modernizarea partidului” a separat insa apele. ? ?

„Nu va uitati la ea ca-i blonda, e extrem de pragmatica. Ea, pe orice analiza facuta, are cel mai mare potential de crestere in PDL”, a pus-o pe Elena Udrea in capul listei politicienilor de viitor din PDL. Nu a lasat-o deoparte nici pe Monica Macovei. „Eu as fi vrut sa candideze Cristi Preda. Ar fi fost o candidatura extrem de binevenita. Sigur, emblema anticoruptie ramane Monica. Ii dau sanse daca da sentimentul ca va ramne in partid”, a adaugat Basescu. In privinta lui Vasile Blaga a fost insa transant. „Eu tin la Blaga foarte mult, dar ii spun a”Stop, pentru ca ingropi PDL-ul, iar eu nu vreau sa il ingropi”. Vasile nu mai are potential de crestere”, a stabilit seful statului.
Presedintele nu a exclus insa ruperea PDL dupa Conventia din 23 martie. „Intr-o singura varianta este valabila ruperea. Nu va rabda nimeni o Conventie trucata. Daca va fi trucata se va rupe. Exista aceasta varianta. Sunt niste nemultumiri ca la unii candidate au avut in sala oameni care nu vor participa la Conventie, altii au avut oameni care vor participa”, a citat Traian Basescu „din presa” criticile Elenei Udrea si ale Monicai Macovei la adresa sussinatorilor lui Vasile Blaga implicati in orgaanizarea Conventiei.
Din …

spot_imgspot_img