Bechtel a depasit planul la Autostrada Transilvania

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Planul de lucrari la Autostrada Transilvania a fost depasit cu 20 la suta in acest an, compania americana Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, consumand toti banii alocati pentru 2007, 120 de milioane de euro, a declarat, vineri, directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgarcitu.

„Pana la sfarsitul anului, vom mai avea nevoie de 65 de milioane de euro. Suntem cu 20 la suta peste planul de lucrari pe 2007. Lucrurile merg foarte bine. Speram ca la anul sa ne apropiem de finalizare cu una din subsectiunile tronsonului 2B, intre Turda si Gilau”, a afirmat Sgarcitu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, lucrarile merg bine si in judetul Bihor, unde se executa lucrari de terasamente, de drenaj, constructii de poduri, viaducte. Singurele probleme nerezolvate sunt insa cele legate de exproprierile de terenuri.

Bogdan Sgarcitu sustine ca anul 2008 va insemna o adevarata provocare pentru Bechtel, in conditiile in care bugetul lucrarilor va creste de trei ori fata de acest an.

„Va fi un efort de mobilizare si speram sa tinem pasul cu ce ne-am propus. Acum Bechtel are in jur de 3000 de angajati, iar la anul ne vom apropia de 5000 si poate mai mult”, a subliniat directorul de comunicare al companiei americane.

Proiectul construirii autostrazii Transilvania, pe relatia Brasov-Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro, acordat companiei americane Bechtel. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta.

Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

spot_imgspot_img