BNR a anuntat cele 10 banci de importanta sistemica. Acestea detin 72% din activele sistemului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

BNR a identificat 10 banci de importanta sistemica in piata romaneasca, institutii pe care va incerca cu orice pret sa le „resusciteze” in cazul unei crize, avand in vedere ca detin 72% din activele sistemului bancar, se arata intr-un comunicat de presa al bancii centrale.

Sapte din zece sunt banci cu capital majoritar strain, in timp ce Banca Transilvania si CEC Bank reprezinta capitalul romanesc. Fata de 2013, Alpha Bank, Bancpost si Garanti Bank au fost plasate si ele pe lista bancilor de importanta sistemica, potrivit comunicatului BNR.
Astfel, prin aplicarea metodologiei pe datele aferente lunii iunie 2015, BNR anunta ca a identificat urmatoarelor banci ca fiind de importanta sistemica:?????-Banca Comerciala Romana (BCR)?????-BRD – Groupe Societe Generale?????-UniCredit Bank?????-Raiffeisen Bank?????-Banca Transilvania?????-Alpha Bank?????-Garanti Bank?????-CEC Bank?????-Bancpost?????-ING Bank N.V., Amsterdam?????
Potrivit bancii centrale, aceste institutii de importanta sistemica au un rol semnificativ in cadrul sectorului bancar romanesc, detinand 72% din active, 75% din depozite si 73% din creditele acordate pana in iunie 2015. Banca Nationala a Romaniei precizeaza ca va publica periodic lista bancilor de importanta sistemica.?

spot_imgspot_img