Bolile de piele se pot trata prin reflexoterapie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Acneea, psoriazisul si transpiratia in exces sunt cateva dintre bolile dermatologice care se pot ameliora prin reflexoterapie.

In cazul acneei se actioneaza in zona reflexa a ficatului, a sistemului limfatic si a glandei hipofize.

Transpiratia in exces se manifesta in special la cei cu un sistem nervos excitabil, cu dereglari ale glandelor cu secretie interna.
In acest caz, tratamentul are ca scop reglarea functiei aparatului renal pentru ca toxinele sa fie eliminate mai usor.

Tratamentul se va aplica in zona renala si suprarenala, zona reflexa a capului si cea a zonei limfatice. Psoriazisul este o afectiune a pielii, necontagioasa, localizata pe pielea capului, coate, genunchi si umeri. Tratamentul se aplica asupra zonei renale.

?Alte boli care se pot trata prin reflexoterapie sunt foliculita, herpesul, urticaria, vitiligo sau fisurile anale. Sedintele de reflexoterapie vor fi facute in functie de varsta si de sexul pacientului, dar si de vechimea afectiunii?, spune specialistul in reflexoterapie Costel Ifrim, citat de agentia Rompres.

Tratamentul va fi insotit de un regim alimentar bazat pe foarte multe sucuri de morcov, telina, papadie si sfecla rosie. Se vor evita condimentele, afumaturile, mezelurile, bauturile acidulate si alcoolul.

spot_imgspot_img