Brexit: Premierul Theresa May urmeaza sa prezinte in fata deputatilor un nou plan pentru iesirea din UE

Luni, un grup de parlamentari va prezenta un proiect de lege care ar permite amanarea Brexitului daca parlamentul nu aproba acordul privind retragerea din UE.
?
Conform Sunday Times, un alt grup condus de Dominic Grieve doreste sa amane Brexitul prin suspendarea Articolului 50.
Insa Downing Street a informat ca este “crucial” ca parlamentarii sa respecte rezultatul referendumului.
CARE SUNT AMENDAMENTELE PROPUSE?
Un grup de parlamentari din mai multe partide vor prezenta un proiect de lege prin care se propune ca Marea Britanie sa isi extinda negocierile cu UE daca parlamentarii nu vor aproba acordul privind Brexitul. Parlamentarii deja au respins o data acordul premierului Theresa May.
Noul proiect de lege arata ca May trebuie sa obtina sustinerea parlamentului pana pe 26 februarie.
Daca guvernul nu va obtine aprobarea parlamentului, proiectul de lege va permite parlamentului sa voteze privind extinderea Articolului 50, ceea ce ar amana Brexitul si ar putea opri iesirea din blocul european fara niciun acord.
Noul proiect de lege va fi prezentat de Yvette Cooper si de fostul Secretar al Educatiei Nicky Morgan (Partidul Laburist) si Norman Lamb (Partidul Liberal Democrat) printre altii. Cooper a afirmat: “Acest proces este o dezordine totala iar guvernul este in pericol sa ajunga la un Brexit fara acord din greseala, chiar daca acest lucru ar afecta politia si securitatea, ar aduce costuri mari pentru industrii si alimentatie”.
Conform Sunday Times, parlamentarul conservator pro-UE Dominic Grieve a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *