Bucurestenii pot calatori cu un „Orient Express” in varianta RATB

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Bucurestenii pot calatori, de miercuri pana la sfarsitul lunii, in trei autobuze fantastice – Arboribuz, o padure mobila, High-Life-Buz, un „Orient Express” in varianta RATB, si Bizarbuz, care adaposteste o colectie de obiecte ciudate – in care actorii trupei franceze Ilotopie sustin reprezentatii.

Primele autobuze care au intrat in traficul bucurestean, miercuri dimineata, au fost Arboribuz si High-Life-Buz, urmand ca Bizarbuz sa fie prezentat calatorilor RATB miercuri seara, deoarece, potrivit organizatorilor, calatorii vor aprecia mai mult bizarul mijloc de transport in comun spre sfarsitul zilei.

Autobuzele circula pe rutele 131, 268 si 104, timp de cinci zile, in intervalele 10.00 – 13.00 si 18.00 – 21.00, iar calatoria este gratuita.

High-Life-Buz prezinta o varianta luxoasa a calatoriei cu autobuzul, cu sofale multicolore si o pianina la care un actor imbracat in costum canta melodii de Bizet si Vivaldi, spre deliciul distinsilor spectatori, care sunt asteptati la urcare de o echipa de artisti imbracati in costume elegante.

Arboribuz prezinta viata in salbaticie, cu verdeata, muschi si copaci, printre care se plimba o femeie cu patru brate, un padurar, lupul si Scufita Rosie.

„Arboribuz ofera ocazia calatorilor de a se pierde intr-o padure, o padure reala si imaginara”, a declarat managerul trupei franceze Ilotopie, Dominique Noel, inainte de plecarea celor doua autobuze neobisnite.

In interiorul Arboribuzului, atmosfera dintr-o padure este prezentata pana in cel mai mic detaliu, de la pamantul, frunzele uscate si iarba de pe jos, pana la trunchiurile de copaci unde, mai inainte, fusese bara de sustinere pentru calatorii care, in loc de scaune, trebuie sa se aseze pe buturugi sau pietre, langa o drujba.

Printre cele mai neobisnuite aparitii din interiorul autobuzului se numara o casa decorata cu bucatele de turta dulce cu desene multicolore si cu bezele, cu un interior sinistru, populat de capete de papusa, schelete de pesti si maini din plastic si o femeie cu patru brate, imbracata intr-o rochie gri, sfasiata, care adulmeca pasagerii in timpul calatoriei.

La iesirea masinilor din autobaza Pipera, in timp ce actorii se dezmorteau si incercau sa introduca spectatorii in lumea imaginatiei, iar trilurile de pasarele se auzeau din difuzoarele verzi, detaliile din realitate s-au facut simtite. Soferul, imbracat in pantaloni rosii, cu o vesta verde si cu un chipiu pe cap, a oprit brusc autobuzul, facand-o pe femeia cu patru brate, care adulmeca un calator, sa se dezechilibreze.

„Sefu, noi nu avem nevoie de foaie de parcurs?”, a intrebat soferul. Dupa cateva minute de asteptare, un angajat RATB a venit cu foaia de parcurs si calatoria a fost continuata.

Daca cei care au ales High-Life-Buzul au fost serviti cu sampanie si ceai, in acorduri de pianina, cei din Arboribuz au fost improscati din cand in cand cu apa din stropitoarea femeii cu patru maini. De asemenea, un pictor cu palarie de paie pe cap se plimba printre calatori si completa desenele de pe peretii autobuzului. Dupa prima cursa, pictorul desenase deja un cap de cerb.

La inceput reticenti, calatorii, care erau invitati inauntru de Scufita Rosie, ce impartea carti de vizita in fiecare statie, au devenit mai numerosi si mai relaxati pe masura ce autobuzul inainta.

„Am vazut ca oamenii erau mai reticenti, dar eu sunt asa, mai ciudata si imi plac lucrurile de genul asta”, a declarat Mariana Radu, in varsta de 40 de ani, care a tinut sa o intrebe pe femeia cu patru brate daca nu ii e cald in costumul ei.

„Este frumos sa fim intr-o padure fara PET-uri”, a spus Mihaela Marculescu, de 54 de ani, care a marturisit ca stia dinainte de program. Au fost si persoane complet surprinse cand au intrat in autobuz.

„Ia zi, mai, poti sa te dai cu rolele in padure?”, i-a spus un adolescent colegului sau, la intrarea in autobuz. Cei doi nu au rezistat calatoriei in padure decat o statie. Un pensionar a intrat in masina mai mult din curiozitate. „Dar, spuneti-mi si mie, ce a aici, jungla, padure?”.

Dupa ce s-a conversat cu Scufita Rosie, batranul s-a mai linistit. Totusi, din cand in cand, privind prin geamul acoperit cu plasa verde, intreba ingrijorat: „Dar sigur ma duceti unde trebuie?”

Distributia din padurea mobila a fost completata de o calatoare ratacita, care citea un ghid de calatorie in Turcia, scris in limba franceza. Fata, cu o busola agatata de gat i-a intrebat panicata pe calatori cum poate ajunge intr-un loc din Istanbul.

A aflat cu greu, dupa ce a incercat sa converseze in diferite limbi, ca nu este in Istanbul, ci in Bucuresti. „Bucuresti, unde e asta, in Africa?”, a spus turista, care a scos, repede, o harta a Africii, pe care a intins-o peste calatori. „Dar cum pot sa ajung la Istanbul … adica nu am foarte multi bani…”.

Ajunsi la Arcul de Trimf, unul dintre actori a strigat la colegii sai: „Ia uite, suntem in Franta”.

Cele trei autobuze vor circula prin Bucuresti pana la 31 august, pe traseele masinilor 131, 268 si 104, distributia si rutele fiecarui spectacol mobil schimbandu-se de fiecare data.

spot_imgspot_img