Bucuresti: Ceasul de la Universitate, inlocuit cu un palmier

Bucuresti: Ceasul de la Universitate, inlocuit cu un palmier

Timpul a fost pacalit la Universitate, in centrul Bucurestiului. Cei care aveau drept reper ceasul de la Kilometrul zero se pot orienta acum in functie de soare.

Un palmier a inlocuit orologiul care a numa rat zilele pana la integrarea Romaniei in UE si mai multi arbusti exotici il inconjoara in ghivece. Ei sunt astfel plantati, pentru a fi mutati in sere pe timp racoros. Pietris ul alb, care inconjoara aranjamentul municipalitatii si care te trimite cu gandul la desert, precum si florile plantate in diverse sabloane ii lasa indiferenti pe bucures tenii care trec pe langa acestea.

30.000 de euro au costat ghivecele cu plante de pe alte meleaguri, conform Antenei 3. Angajati de municipalitate, mai multi muncitori au inceput sa-i planteze vineri seara, iar sambata dimineata intersectia de la Piata Universitatii arata ca o fotografie pe malul Mediteranei.

Nu mai da ora exacta

Pentru cei care aveau ceasul de la Universitate drept reper pentru intalnirile amoroase, acesta si-a pierdut semnificatia odata cu mutarea precedenta – de pe trotuar in mijlocul intersectiei. “Palmierii sunt specifici climatului Romaniei. Dacii carau pietre prin padurile de palmieri, deci nu vad de ce nu i-am primi in centrul Bucures tiului”, spune pe un ton ironic un bucurestean trecut de prima tinerete, care si-a intalnit de multe ori viitoarea sotie “la ceas”.

Nici pentru tanara generatie palmierii nu sunt prea utili. “Era mai bine cu ceasul. Treceai cu autobuzul pe langa el si ti-l verificai pe ala de la mana. Acum, nici nu am observat palmierii”, spune Alexandra, o domnisoara de 19 ani.

Piedone a dat startul

Cel care a dat tonul plantarii de palmieri in Bucuresti este nimeni altul decat Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4. Edilul a plantat in intersectia Constantin Brancoveanu cu Soseaua Oltenitei 18 palmieri, pentru ca erau mai ieftini decat platanii si “sunt ceva soc”. Fiecare palmier a costat 1.500 de lei si au o garantie de zece ani.

Din pacate, frumusetile naturale vor fi inchise in sere la iarna, ca sa nu se usuce. Cei din sectorul 4 vor fi inlocuiti de brazi argintii, dar nu se stie inca ce va aparea in locul palmierului care a inlocuit ceasul de la Universitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *