Busuiocul, util in combaterea efectelor imbatranirii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O anumita specie de busuioc poate fi folosita in combaterea efectelor imbatranirii, datorita proprietatilor sale antioxidante, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii indieni de la Poona College of Pharmacy.

Specia de busuioc, numita „busuiocul sfant”, este foarte apropiata de planta aromata utilizata in bucataria occidentala si este extrem de folosita in mancarurile asiatice, informeaza cotidianul britanic Telegraph, in editia online.

Extractul din aceasta planta, originara din India, a fost utilizat mult timp in medicina ayurvedica practicata in India si in alte parti ale Asiei, pentru proprietatile sale de revitalizare.

Intr-un prim studiu realizat asupra plantei, cercetatorii au stabilit ca extractul este eficient in protectia impotriva radicalilor liberi, substante chimice cancerigene care pot ataca organe cheie cum ar fi inima, ficatul si creierul si cauza daune la nivelul genelor si celulelor nervoase.

Echipa de cercetatori, coordonata de Vaibhav Shinde de la Colegiul Farmaceutic Poona din Maharashtra (India), a analizat planta, studiind proprietatile anti-oxidante si anti-imbatranire. Oamenii de stiinta au prezentat rezultatele obtinute in cadrul unei conferinte pe teme farmaceutice care a avut loc la Manchester.

„Studiul valideaza utilizarea traditionala a plantei ca substanta care incetineste efectele imbatranirii in sistemul de medicina ayurvedica. In plus, studiul arata si modul in care planta actioneaza la nivel celular”, a precizat Shinde. „Am avut rezultate extrem de bune. Folosesc in prezent planta in mancarea pe care o prepar si sper ca va fi benefica”, a spus el.

Planta, al carei nume latin este Ocimum sanctum, este cultivata in mod normal in vase de pamant in casele si gradinile din India. In trecut, planta a mai fost folosita pentru o multitudine de boli, cum ar fi febra, raceala, malarie si diabet.

spot_imgspot_img