Expozitie de fotografie impotriva cancerului, vernisata la Bucuresti

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Expozitia de fotografie „Natural Born Beauties”, semnata Gabriel Hennessey, un proiect realizat impreuna cu Mihaela Berciu in cadrul unei campanii impotriva cancerului, a fost vernisata, luni, la Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti.

Expozitia cuprinde o serie de portrete apartinand unui numar de 25 de personalitati feminine, care au acceptat sa pozeze discret machiate, fara o procesare ulterioara a imaginii.

Printre acestea se numara Anamaria Marinca, Andreea Esca, Camelia Sucu, Andreea Berecleanu, Malvina Cervenschi, Ileana Lazariuc, Adela Popescu, Cristina Copos, Mihaela Geoana si Monica Barladeanu.

„Ajuns la o maturitate artistica, Gabriel a decis sa arate acest lucru si prin imagine”, a declarat Mihaela Berciu, adaugand ca fotograful este cunoscut pentru faptul ca prefera naturaletea in favoarea prelucrarii imaginilor pe calculator.

„Prin acest proiect, el demonstreaza ca femeia este frumoasa atunci cand este naturala”, a mai spus ea.

„Pentru mine a fost o incercare de a da la o parte acea masca rezultata din prea mult styling si prea mult Photoshop”, a declarat, la randul sau, fotograful Gabriel Hennessey.

De asemenea, si Mihaela Geoana, prezenta la vernisaj, a fost de parere ca aceste imagini ale unor frumuseti naturale constituie o sursa de alinare pentru femeile afectate de cancer, acestea putand sa-si recapete astfel naturaletea.

„Rezultatul mi se pare spectacolos”, a conchis Mihaela Geoana, cea care conduce Fundatia Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura, partener al expozitiei „Natural Born Beauties”.

Expozitia va ramane deschisa la Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti pana pe 18 septembrie, aceasta urmand sa fie finisata in cadrul unui eveniment restrans, unde invitatii vor putea licita fotografiile.

Sumele stranse vor fi donate Fundatiei Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura si vor fi folosite integral pentru continuarea Campaniei de Informare din cadrul Programului de Prevenire si Depistare Precoce a Cancerului de San si a celui de Col Uterin.

Suma finala obtinuta pentru fotografii in urma licitatiei va fi anuntata pe data de 19 septembrie.

spot_imgspot_img