Cand este timpul pentru inca un copil?

Sa alegi momentul potrivit pentru inca un copil este o chestiune personala. Daca intrebi mai multe mamici, vei avea o multime de raspunsuri, potrivite experientelor de viata ale fiecareia in parte. Vei intalni multe plusuri si minusuri, multe argumente pro si contra. De altfel, daca privesti in jur, vei observa ca este foarte des intalnita distanta mare dintre frati.
Specialistii spun ca cea mai optima perioada in care este bine sa ai din nou un copil este pana implineste primul 2 ani, cand inca acesta nu are dezvoltata ideea de gelozie, sau dupa 4 ani, cand copilul are alte preocupari, gradinita, joaca, activitati. In realitate, insa, nu exista formula perfecta. Ceea ce a functionat de minune pentru un cuplu se poate dovedi a fi un dezastru pentru altul.
Cu toate acestea, inainte de a porni la drumul conceperii unui bebelus, iata ce ar trebui sa iei in calcul, potrivit specialistilor Mother-and-child.net:
– varsta si starea de sanatate a mamei
– situatia la job a mamei
– stabilitatea financiara a familiei

– impactul emotional asupra celuilalt copil (sau copii)
– starea emotionala a celorlalti membri ai familiei
– ambii parteneri vor un copil?
– motivele pentru care mai vrei inca un copil nu au nicio legatura cu presiunile familiei sau presiunile sociale.

Parintii care lucreaza beneficiaza din plin cand au doi copii. Cand diferenta dintre ei este 5-6 ani, primul copil, instinctiv, preia din cand in cand rolul de mama/tata. Rolul de frate/sora mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *