Un primar din judetul Buzau si fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, in conflict de …

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Dumitru Constantin, primarul comunei Maracineni, judetul Buzau, si Nicolae Robert Dan, fost viceprimar al municipiului Hunedoara, au fost in conflict de interese de natura administrativa, transmite Mediafax.
Potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Dumitru Constantin a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat a incheiat cu fiul sau un contract de vanzare-cumparare pentru un teren in suprafata de 1.184 metri patrati, din comuna Maracineni, in valoare 36.882 de lei (aproximativ 8.402 de euro).
“Fiul lui Constantin Dumitru a fost, anterior incheierii contractului, declarat castigator al licitatiei organizate de catre Consiliul Local al comunei Maracineni, judetul Buzau”, se arata intr-un comunicat de presa al ANI remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.
Nicolae Robert Dan a fost in conflict de interese intrucat, in timpul mandatului de viceprimar al municipiului Hunedoara, respectiv in perioada 20 iunie 2008 – 20 iunie 2012, a semnat 32 ordine de plata de decontare, in valoare de 19.843,05 lei, catre SC Motel Bos SRL, societate in cadrul careia sotia acestuia este asociat unic si administrator, a mai aratat ANI.
Potrivit Legii 161/2003, primarii si viceprimarii “sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I”.
ANI a precizat ca Dumitru Constantin si Nicolae Robert Dan au fost informati despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de a fi asistati sau reprezentati de un avocat si de a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *