Ce a uitat Ponta sa spuna la summit-ul anticoruptie din Mexic. Comentariu transant in presa internationala: “Prea mult teatru politic”

de Mihai Draghici – Mediafax Publicat la: 30.10.2015 20:24 Ultima actualizare: 30.10.2015 20:25

Premierul Victor Ponta, judecat pentru fapte de coruptie, nu a facut nicio referire la situatia sa in discursul rostit la reuniunea Parteneriatului pentru Guvernare Deschisa (OGP), comenteaza Huffington Post, notand ca summitul organizatiei anticoruptie a fost marcat de “prea mult teatru politic”.

Intr-un editorial pe tema reuniunii Parteneriatului pentru Guvernare Deschisa, desfasurat zilele trecute in Mexic, analistul Alexander Howard comenteaza, in Huffington Post, abordarea ineficienta in materie de transparenta guvernamentala si combaterea coruptiei.
Dat fiind ca era o reuniune pe tema guvernarii transparente, “presedintele mexican, Enrique Peña Nieto, ar fi putut aborda problemele din Mexic privind drepturile omului si libertatea presei. (…) Dar nu a facut acest lucru”, subliniaza analistul Hufffington Post.

“Premierul Romaniei, Victor Ponta, care a vorbit inainte de Peña Nieto, a fost inculpat pentru coruptie in septembrie. El nu a facut referire la acest lucru in discurs, nici altii”, noteaza Huffington Post.
“Reuniunea inaugurala a Parteneriatului pentru Guvernare Deschisa a fost marcata de prea mult teatru politic si de o prea putina asumare de responsabilitati”, subliniaza Huffington Post in editorialul cu titlul “Mexicul pierde o oportunitate de a aborda problemele privind coruptia si libertatea presei”.
Parteneriatul pentru Guvernare Deschisa este o organizatie internationala …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *