Ce ar trebui sa faci daca vrei sa minezi criptomonede și de ce sunt importante placile video

0
Ce ar trebui sa faci daca vrei sa minezi criptomonede și de ce sunt importante placile video

Cu siguranța știi deja ce sunt criptomonedele și, daca citești acest articol, ești in cautare de placi video pentru minarea acestora. In lumea tot mai digitalizata in care traim, fenomenul crypto nu mai este unul marginal, de nișp, ci tinde sa devina seva care alimenteaza sistemul plaților electronice descentralizate. Cu siguranța ai auzit de blockchain, acel lanț de blocuri sau registru public al criptomonedelor. Atunci cand se face un transfer de bani virtuali, de exemplu, tranzacția este transmisa catre un sistem in care sunt incluse calculatoarele care au acest program.

Placi video – minare

Ulterior, tranzacția efectuata (adica transferul de bani virtuali) se adauga la un șir de tranzacții care, la randul lor, formeaza un bloc. Dar cum se adauga acest bloc la registrul public? Prin minare. ″Minerul″, adica utilizatorul calculatorului care valideaza primul tranzacția prin rezolvarea unui calcul matematic, adauga blocul de tranzacții la blockchain și primește ca recompensa criptomonede.

Ca sa fii primul care valideaza o tranzacție prin rezolvarea ecuației matematice și, prin urmare, cel care primește recompensa in crypto, trebuie sa ai un calculator faorte rapid sau te poți conecta la o rețea de calculatoare prin mining pools.

Placi video – performante

In ambele cazuri, trebuie sa ai un PC cu o placa video sau cu mai multe placi video performante, cu memorie cat mai rapida, intrucat algoritmul de minat utilizeaza foarte mult din memoria acestor placi video.

Așadar, atunci cand cauți sa cumperi placi video pentru minat, trebuie sa fii atenți la tipul, frecvența și cantitatea de memorie a acestora. Și, nu in ultimul rand, la consumul de curent electric al unei astfel de placi video, intrucat nu ți-ai dori sa cheltuiești mai mult decat caștigi, nu?

Sa presupunem ca te-ai decis sa faci minare de criptomonede și pentru asta ai investit bani in achiziționarea unui calculator bun, cu mai multe placi video performante. Trebuie doar sa descarci programul de minare și sa lași calculatorul sa faca bani pentru tine. Cu cat este mai mare viteza de minare a calculatorului, cu atat mai mare va fi caștigul tau. Atenție, insa, inca o data la consumul de curent electric, intrucat te vei putea trezi cu facturi uriașe la energie electrica!

Minarea depinde integral de capacitatea echipamentului utilizat. Toate programele de minare sunt absolut sigure, deci nu trebuie sa-ți faci griji cu privire la virusarea calculatorului tau. Minatul solo a devenit, insa, tot mai greu de facut, pentru ca in fiecare an procesul de minare devine tot mai complex, solicitand echipamente din ce in ce mai puternice. In scurt timp, minarea solo nu va mai renta, intrucat vei plati mai mult curent electric decat vei caștiga din minat.

Placi video de calitate

Iți ramane, inca, drept o opțiune foarte buna, cea de mining pool, deoarece aceasta strategie nu implica cheltuieli prea mari, este mai sigura și mai eficienta. Ai nevoie de una sau mai multe placi video de calitate, un calculator cu un sistem eficient de ventilare, cu o placa de baza cu maximum de sloturi pentru instalarea placilor video. Procesorul nu este atat de important, trebuie doar sa funcționeze stabil. Este recomandabil sa ai 4 GB de RAM minim. Sistemul de operare optim este Microsoft Windows 10 Pro pe 64 de biți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *