Ciclistul Gabriel Juganaru, tarat nevinovat prin tribunale

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sportivul s-a ales cu dosar penal pentru omor prin imprudenta, din cauza faptului ca Politia din Deva nu si-a facut datoria.

Sportul este, de fiecare data, un mare furnizor de spectacol, de asta este si atat de iubit. Cateodata, insa, in spatele cortinei se intampla si lucruri mai putin placute, urate, chiar tragedii am spune. Editia din acest an a Turului Ciclist al Romaniei se poate incadra la acest nefericit exemplu. Un accident petrecut in timpul concursului, in urma caruia a murit un om, i-a schimbat complet viata rutierului Gabriel Juganaru.

De atunci a trecut ceva vreme, dosarul se afla pe rol la Deva, iar ciclistul, fara sa aiba vreo vina, este chemat prin tribunale. Incompetenta politistilor, care nu si-au facut datoria de a asigura traseul, a dus la aceasta tragedie. Ei se spala pe maini, spunand ca nu au stiut de organizarea acestei etape de tur ciclist, scurtcircuitul petrecandu-se la nivelul local, unde stanga nu stie ce face dreapta. De altfel, unul dintre dosare se refera chiar la vina pe care o au organizatorii in acest groaznic accident. Dupa ce in noaptea de dupa accident a fost in coma profunda, „victima” din Deva si-a revenit a doua zi dimineata, a apucat sa vorbeasca cu medicii, spunandu-le ca nu isi aminteste nimic de accident, dar la cateva ore a murit. O tragedie ce putea fi evitata daca toata lumea isi facea datoria.

Acum, fara nici un fel de vina, un sportiv este tarat prin tribunale, acuzat de omor prin imprudenta, are dosar penal, iar adevaratii vinovati se spala pe maini, precum Pilat din Pont.

Cum s-a petrecut nenorocirea. In etapa a doua, rutierii aveau de parcurs 146 de kilometri pe traseul Targu Jiu-Petrosani-Deva, pe o caldura infioratoare, atunci cand in aproape toata tara se instalase deja celebrul cod portocaliu si urma cel rosu. Pe un drum cu multe sicane, echipajul de Politie ce se afla in fruntea caravanei a indrumat de doua ori gresit grupul de ciclisti din fata, precum si masinile din caravana, spre nemultumirea tuturor. Toata lumea a fost surprinsa de haosul ce domnea pe strazile de la intrarea in oras, acolo unde nu era nici un picior de politist pentru a dirija cat de cat circulatia, dar, mai ales, pentru a opri traficul infernal. La intrarea spre centru, drumul cu prioritate pe care soseau rutierii cotea la stanga pe culoarea rosie a semaforului. Sportivii nu puteau sa astepte la semafor schimbarea culorii, caci se aflau la circa 150 de metri de linia de sosire, dupa circa 150 de kilometri parcursi. Iar cei care veneau pe verde nu intelegeau de nici un fel de ce, aflati pe culoarea verde, nu puteau sa treaca. Un ARO cu remorca, aflat in plina viteza, a reusit cu mare greutate sa opreasca si sa nu intre in plin in caravana. Claxoane din masini, tipete si injuraturi strecurate printre dinti sau rostite in gura mare ii gratulau pe ciclisti. Un haos total.

Ei bine, dupa acest viraj, nederanjat de nimeni, un conducator auto a tras pe dreapta, si-a incuiat tacticos masina si a vrut sa traverseze soseaua pentru a vedea ciclistii. Din pacate pentru el, nu a mai apucat sa ii vada, caci a fost izbit din plin de dinamovistul Gabriel Juganaru, aflat intr-un grup de 6 alergatori, care se bateau pentru finalul de etapa. A cazut pe asfalt, ciclistul langa el, moment in care, din cauza socului, a intrat in convulsii. Speriat, dar si socat, Juganaru a reusit sa se ridice, sa se urce pe bicicleta si sa alerge spre sosire strigand sa vina salvarea. Victima, aflata in stare grava, a fost transportata la spital. Intre timp, la linia de sosire, Gabriel Juganaru era anchetat de oamenii legii, politistii din Deva. Ei, dar mai ales cel care parea sef, s-au comportat de tot rasul. Insistau sa-l duca pe ciclist la Medico-legal pentru recoltarea probelor de sange si a dovedi ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Reprezentantul legii habar nu avea de regulile unei manifestatii sportive, spunand ca vinovat de accident este sportivul, deoarece fapta s-a petrecut inaintea unei treceri de pietoni, unde ciclistul trebuia sa acorde prioritate pietonilor! Cert este insa ca dupa parlamentari interminabile, plin de transpiratie, nerecuperat dupa efort, Juganaru a fost urcat in masina politiei si dus la spitalul din localitate. A stat acolo de la ora 17 pana la miezul noptii. Avand un puls extrem de ridicat dupa efort, el a refuzat sa ii fie recoltate probele de sange, deoarece exista pericolul de hemoragie masiva, avand pulsul de 170 de batai pe minut. Dupa recoltarea probelor si declaratiile date la politie, a ajuns intr-un final la hotel. Acum, Gabriel Juganaru trebuie sa raspunda pentru o fapta de care nu se face vinovat.

spot_imgspot_img