Cine este vinovat pentru retrogradarea Rapidului, in opinia lui Cristescu.

Actionarul FC Rapid, Nicolae Cristescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca Federatia Romana de Fotbal (FRF) este vinovata pentru retrogradarea echipei Rapid, subliniind ca luni vor fi demarate actiuni in instanta, transmite Mediafax.
“Mi se pare o nedreptate iesita din comun in fotbalul romanesc si nu este singura. Nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat. Acum aflu cu stupoare ca echipa care a retrogradat de doua ori ramane in locul Rapidului. Aflandu-ne si meritandu-ne locul in prima liga am facut niste investitii. Am luat 14 jucatori, consacrati, pe care nu-i poti aduce pe sume de doi lei. Ce se intampla cu acele prime pentru meciul de baraj, pe care noi le-am dat, care intelegem acum ca a fost un meci fals si nu trebuia jucat. Ne-am facut un proiect care ar fi dat rezultate in cateva etape. Este una dintre cele mai mari dezamagiri din viata mea. Nu vom lasa lucrurile asa, sunt foarte multi sponsori care au venit alaturi de noi, s-au facut contracte, dar retrogradand nu vor mai fi aproape de noi. In cursul zilei de luni vom demara actiunile neesare. FRF si Comitetul Executiv sunt vinovati”, a declarat Cristescu.
Citeste si?Excludere SOC din Liga I. Rapid, inlocuit de Concordia Chiajna
Cristescu crede ca “cineva acolo sus” nu iubeste Rapidul, dar spune ca echipa nu va muri niciodata. “Rapid a fost mereu cea mai pedepsita, la fel s-a intamplat si in cazul Bricheta, precum si sanctiunile pe care le-am primit din cauza galeriei. Niciodata nu s-a folosit aceeasi unitate de masura. E clar ca cineva acolo sus nu ne iubeste. Rapid si in C daca joaca, noi tot rapidisti suntem. Ne-am nascut rapidisti si vom ramane rapidisti, galeria va ramane alaturi de noi. Rapid nu o sa moara niciodata. Am incheiat contracte cu jucatorii si trebuie sa discutam acum cu ei, este normal, au venit la Rapid in prima liga, e foarte putin probabil ca ei sa-si doreasca sa ramana la Rapid. Noi am venit sa ajutam Rapidul, am scapat echipa de la faliment si nu regret niciun moment ca am preluat acest club pentru ca este clubul meu de suflet. Noi am venit aici sa rezistam, dar daca mai sunt doua-trei socuri din astea, nu stiu. Eu am facut in urma cu cativa ani un preinfarct, m-am simtit bine in ultimul timp, dar suport destul de greu socurile astea”, a spus Cristescu.
Intrebat despre banii primiti deja de la LPF din drepturile de televizare, Nicolae Cristescu a afirmat ca nu este vorba de o suma mare: “Nu s-a dat o suma foarte mare si oricum aceasta suma trebuie sa o dea inapoi altcineva, nu noi, pentru ca noi de ce am platit prime de victorie la baraj, pentru ce platim salarii mai mari decat la Dinamo? La planul de reorganizare noi scosesem din calcul acei bani din drepturile TV si compensam cu altceva. Deci nu e o mare problema, pe noi ne deranjeaza hotia fara margini, pentru ca efectiv simti ca te injunghie pe la spate”.
TAS a anuntat, vineri, ca a obligat Federatia Romana de Fotbal sa inregistreze CS Concordia Chiajna in campionatul Ligii I din Romania pentru sezonul 2013/2014, in locul SC FC Rapid SA. Instanta de la Lausanne a anulat astfel decizia luata de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal in 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna si SC …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *