CNN: Distrugeri majore in urma atacurilor din Siria, desi Damascul sustine contrariul

Cele trei tinte lovite au fost: un centru de cercetare din Damasc despre care se crede ca ar avea legatura cu productia de arme chimice si biologice, un depozit de arme chimice la vest de Homs si un depozit de echipamente pentru atmele chimice si un important centru de comanda tot de langa Homs.
Dupa ce Departamentul american al Apararii a facut publica o harta care reprezinta cele trei tinte ale atacurilor aeriene din Siria, CNN a transmis-o catre doua firme specializate in imagini prin satelit, DigitalGlobe si Planet.com.Imaginile astfel obtinute arata ca pagubele produse celor trei obiective care aveau legatura cu programul sirian privind armele chimice au fost extinse, indica CNN, reamintind ca teritoriul sirian a fost vizat de 105 rachete.
Purtatoarea de cuvant a Pentagonului, Dana White a declarat ca atacurile aeriene au lovit “cu succes” fiecare tinta. Rusia a sustinut insa ca apararea aeriana siriana a interceptat 71 din 103 rachete de croaziera. De altfel, si imagini difuzate de Departamentul america al Apararii indica daune …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *