Concertul de Anul Nou de la Viena 2018 LIVE VIDEO ONLINE TVR

Concertul de Anul Nou de la Viena 2018 LIVE VIDEO ONLINE TVR. Pe 1 ianuarie 2017 de la ora 12:15 televiziunea Romana transmite in direct imagini de la concertul dirijat de Gustavo Dudamel, direct de la Viena.
Concertul de Anul Nou de la Viena 2018 LIVE VIDEO ONLINE TVR
Ajuns la editia cu numarul 78 concertul de la Viena este asteptat in fiecare zi de an nou. Biletele la concert se epuizeaza atat de rapid incat opera din Viena nu reuseste sa le tina la vanzare mai mult de cateva minute.
Compozitorii aflati in programul concertului din 2017 sunt: Johann Strauß (Tatal), Johann Strauß (Fiul), Josef Strauß, Franz Lehár, Èmile Waldteufel, Franz von Suppé, Carl Michael Ziehrer.?
Concertul de la Viena a fost realizat pentru prima data de anul nou in 1939.
Concertul de Anul Nou de la Viena 2017
Concertul de Anul Nou din prima zi a anului 2018 va fi transmis din celebra Musikverein din Viena, sub bagheta?dirijorului Riccardo Muti, colaborator al Filarmonicii vieneze inca din 1971. Riccardo Muti a dirijat peste 500 de concerte ale faimoasei orchestre si a fost numit membru de onoare al Filarmonicii din Viena. Este pentru a cincea oara (dupa 1993, 1997, 2000 si 2004) cand Riccardo Muti dirijeaza Concertul de Anul Nou de la Viena.
Timp de doua ore vom asculta valsuri, polci, marsuri, si fragmente din opere de Johann Strauss fiul, Johann Strauss tatal, Josef Strauss, Franz von Suppé si Alphons Czibulka. Desigur, nu vor lipsi bis-urile traditionale ale Concertului de Anul Nou de la Viena: polca “Tunete si fulgere” si valsul “Dunarea albastra” de Johann Strauss fiul si Marsul Radetzky de Johann Strauss tatal.
Anul acesta, filmarile scenelor de balet care vor ilustra Concertul de Anul Nou au avut loc in cateva locuri fermecatoare ale Vienei. 10 solisti ai Baletului de Stat vienez danseaza pe valsul Roses From The South, al lui Johann Strauss la Castelul si domeniul de vanatoare Eckartsau. In cel de-al doilea loc de filmare, Hietzinger Hofpavillon, fosta gara privata a Imparatului Franz Josef, “Stéphanie-Gavotte”, semnata de Alphons Czibulka, devine sountrack pentru un elegant duet de balet.
Traditionalul program de An Nou al Filarmonicii din Viena este poate cel mai rasunator eveniment al muzicii clasice, care ajunge anual, prin radio si televiziune, in mai mult de 90 de tari.
Concertul a reusit, de-a lungul anilor, sa arate lumii cultura muzicala vieneza si, de la prima sa transmisie, in 1959, trimite intregii lumi urarile de An Nou in spiritul sperantei, prieteniei si pacii.
Concertul de Anul Nou de la Viena este in direct si la TVR HD, tot de la ora 12.15. Partea a doua a concertului se transmite, ca si la TVR 1, in direct, incepand cu ora 13.15.
Filarmonica din Viena sustine si la sfarsitul acestui an 3 spectacole, ca de obicei – pe 30 si pe 31 de decembrie si pe 1 ianuarie, faimosul Concert de Anul Nou. Pentru ultimul spectacol, cel de pe 1 ianuarie, biletele costa intre 35 de euro (loc in picioare) si 1.090 de euro, la Ground Floor. Nu conteaza momentul inscrierii, cine se inscrie pe 2 ianuarie are aceleasi sanse la tragerea la sorti ca si cel care completeaza formularul pe 28 februarie. Iar in luna martie, organizatorii ii anunta, prin email sau prin posta, pe cei care au castigat si le dau detalii despre cum intra in posesia biletelor.

Cateva date despre Concertul de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *