Corpul de control al ministrului Muncii verifica Centrul de plasament nr. 3 din Galati

Corpul de control al ministrului Muncii verifica, luni, Centrul de plasament nr 3 din Galati,unde fosta directoare a realizat mai multe inregistrari audio in care ingrijitoarele cearta si ameninta copiii institutionalizati, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.
Sursele citate au precizat ca verificarile de la Galati sunt facute de corpul de control al ministrului Muncii, care este insotit si de cate un reprezentant al Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala si al Directiei pentru Protectia Copilului din minister, acestia urmand sa faca verificari amanuntite in zilele de marti si miercuri.
Ordinul prin care s-a dispus controlul a fost semnat luni de ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb.
Rezultatele actiunii de control ar urma sa fie prezentate public pana la sfarsitul saptamanii.
Fosta directoare de la Centrul de plasament numarul 3 din municipiul Galati a realizat mai multe inregistrari audio in care ingrijitoarele din unitate ii cearta si le vorbesc urat copiilor institutionalizati, dupa ce, sustine aceasta, la sfarsitul anului 2013, a aflat despre practicile abuzive impotriva minorilor de la o fetita internata care i-a cerut explicatii cu privire la o serie de cuvinte obscene auzite in centru.
“Am constatat abuzuri fizice insemnand batai cu palma, cu diferite obiecte contondente – lingura, bat – si abuzuri emotionale de genul unor apelative indecente adresate copiilor”, a declarat femeia, care a lucrat noua ani in centrul respectiv.
Dupa realizarea inregistrarilor audio, fosta directoare a centrului a sesizat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Galati, care a declansat o ancheta in acest caz. In urma anchetei demarate de DGASPC Galati, una dintre infirmierele din centru a fost concediata.
Din inregistrari reiese ca infirmierele ii jignesc pe copiii cu dizabilitati, folosesc cuvinte obscene si ii ameninta cu bataia.
“Ba, taceti din gura ca va bat, azi e ziua voastra! Stai ca scot eu un bat acum, las …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *