Costel Busuioc – marele castigator al concursului „Hijos de Babel”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Costel Busuioc, romanul care s-a facut remarcat in Spania datorita prestatiei sale la concursul muzical „Hijos de Babel”, a castigat, miercuri seara, finala competitiei organizate de televiziunea publica spaniola, cu 44 de puncte.

Juriul i-a acordat nota 9, pentru descarcarea melodiei de pe site-ul concursului a obtinut 7 puncte, iar de la public, 10 puncte, avand in final 26 de puncte. Astfel, a intrat in ultima runda alaturi de Yusmanis & Ricardo si Beatriz, unde a interpretat „Nessum dorma”.

Dupa ce a interpretat o arie din „Traviata” de Verdi, Costel Busuioc a obtinut 26 de puncte, iar dupa „Nessum dorma”, alte 18 puncte, primind inca o data nota 10 de la public.

„Toata Romania este alaturi de mine si e mandra de mine”, a spus Costel, pentru ca la final sa declare: „Nu ma asteptam la asta, sincer sa fiu. Voi munci in continuare”, a spus Costel, dupa anuntarea rezultatelor, potrivit postului Romantica. In momentul anuntarii rezultatelor, Costel a tinut in mana un stegulet al Romaniei, multumind in mai multe randuri romanilor care l-au sustinut.

Totodata, Costel a fost felicitat de membrii juriului competitiei. „Imi voi aminti de dorinta ta de a-ti depasi limitele, de atitudinea ta umila. E un inceput foarte bun pentru a ajunge mare”, i s-a adresat unul dintre membrii juriului.

„Pavarotti din Banat” va semna un contract cu Sony BMG pentru a urma o cariera muzicala, iar organizatorii emisiunii vor sprijini realizarea unor proiecte in tarile de origine ale celor trei finalisti, finantate cu ajutorul veniturilor obtinute din descarcarea online a melodiilor lor.

In urma cu cateva zile, Costel Busuioc a declarat pentru Radio Romania International ca a semnat deja un precontract cu Sony. „Eu am semnat un contract provizoriu cu Sony si, in cazul in care voi castiga locul I sau locul II sau locul III, va depinde de dansii ce voi face in continuare si nu numai de dansii, depinde si de familia mea, pentru ca pe primul loc este familia mea si dupa aceea restul. Este complicat pentru ca totul e cu daca, e cu semnul intrebarii”, declara Costel Busuioc.

Satul timisean Ghilad, de unde este Costel Busuioc, marele finalist al concursului „Hijos de Babel”, s-a pregatit de concursul de miercuri seara ca pentru o sarbatoare, iar toata suflarea a mers la caminul cultural sa urmareasca spectacolul pe un ecran mare. „Va fi cetateanul nostru de onoare”, a spus primarul din Ghilad, Cornel Guran (PNL).

In celelalte sapte gale ale competitiei, Costel Busuioc a cantat piesele „Nessum dorma”, „Carusso”, „Granada”, „Con te partiro”, „O sole mio”, „Ave Maria” si ” La donna e mobile” clasandu-se de fiecare data pe locul intai.

In tinerete, „Pavarotti din Banat”, 33 de ani, a pazit oi, apoi a spalat vagoane in Gara de Nord din Timisoara si a lucrat ca maseur la un azil. Dornic sa asigure familiei sale un trai normal, acesta a plecat in Spania, unde a muncit ca zidar.

Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a anuntat ca intentioneaza sa-i ofere lui Costel Busuioc o bursa pentru studii de canto si teoria muzicii la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Sambata, deputatul Mirel Talos, membru in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor, a declarat pentru MEDIAFAX ca va propune Guvernului sa-l implice pe Costel Busuioc, romanul care s-a facut remarcat datorita prestatiei sale de la „Hijos de Babel”, intr-un proiect de promovare a imaginii Romaniei in Spania.

Mirel Talos, deputat PNL de Bucuresti, a spus ca vrea ca „Pavarotti din Banat” sa fie implicat intr-un proiect de promovare a imaginii Romaniei in Spania, intrucat el a devenit deja „un brand” pentru tara noastra. „Mi se pare un om de exceptie”, a declarat Talos, adaugand ca Busuioc este „cel mai pozitiv roman din Spania”.

spot_imgspot_img