Creatorii Doom anunta un nou joc, Rage

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Id Software, creatorii unora dintre cele mai populare francize de jocuri, precum Wolfenstein, Doom sau Quake, au anuntat un nou joc, Rage, care va folosi noul engine de jocuri, Tech5.

Anuntat la QuakeCon 2007 care se desfasoara in aceste zile in Dallas, Texas, Rage este un joc in playerii vor lupta impotriva unui guvern opresiv intr-o lume post-apocaliptica.

Spre deosebire de claustrofobicul Doom, Rage va oferi jucatorilor posibilitatea de a explora spatii deschise, fiind descris ca fiind ?60% impuscaturi si 40% condus intre sate dintr-o lume post-apocaliptica.?

Conform lui Tim Willit, unul dintre designer-ii jocului, titlul jocului are o semnificatie tripla. El reprezinta, pe de o parte, lupta impotriva masinilor (?rage against the machine?) ce reprezinta guvernul post-apocaliptic. In acelasi timp, jocul va contine lupte in timpul condusului de vehicule, asa-numitul ?road rage?. In al treilea rand, ?rage? face parte din cuvantul ?garage?, indicand faptul ca jocul va contine ateliere unde jucatorii isi pot customiza vehiculele.

?Este un joc de actiune, cu multe elemente de ?adventure?. Jocul va avea un scenariu, dar va permite ca jucatorii sa-si urmeze propria cale de a realiza parcursul jocului.?

Jocul foloseste noul engine Tech5, prezentat de catre legendarul co-fondator al lui Id Software, John Carmack, la Apple WWDC 2007. Tech5 permite atat dezvoltarea de jocuri mult mai performante, cat si portarea lor cu usurinta pe diferite platforme. Rage va fi lansat atat pe PC-uri cat si pe Macintosh-uri, precum si pe consolele de ultima generatie, Xbox 360 si PS3.

spot_imgspot_img