CRIZA SIRIA. Secretarul de stat american, John Kerry, sustine ca SUA nu trebuie sa fie …

Senatul dezbate autorizarea actiunii militare a SUA in Siria, informeaza BBCNews.
Secretarul american John Kerry si General Martin Dempsey au mers, marti in fata Senatului, pentru o dezbatere privind interventia armata in Siria.Principalii lideri politici din SUA s-au declarat de partea presedintelui Obama in ceea ce priveste interventia militara din Siria, potrivit BBC. Printre sustinatorii atacului militar in Siria sunt John Boehner si Eric Cantor.
Congresul va vota saptamana viitoare.
ONU a confirmat, marti, ca mai mult de doua milioane de sirieni s-au refugiat.
Peste 100.000 de oameni au murit de la inceperea revoltelor impotriva presedintelui Assad din martie 2011, potrivit informatiilor oficialilor
—.
John Kerry a pledat pentru o actiune militara a Washingtonului in Siria cu scopul de a “proteja valorile si securitatea nationala” a Statelor Unite, fara de care tara sa va continua sa fie “spectator la un masacru”, informeaza Mediafax.
“Nu este momentul sa fim izolationisti. Nu este momentul sa fim spectatori la un masacru”, a declarat Kerry in fata comisiei de Afaceri Externe a Senatului, conform extraselor pregatite in avans din discursul sau.
“Nici tara noastra, nici constiinta noastra nu isi poate permite sa plateasca pretul tacerii”, a declarat Kerry, care de doua saptamani face apel la morala pentru a condamna atacul chimic de la 21 august atribut regimului sirian.
Liderul diplomatiei americane, care a venit sa apere in fata parlamentarilor decizia de principiu a presedintelui Barack Obama de a realiza atacuri concentrate impotriva Siriei, a adresat de asemenea un mesaj Iranului, sustinator al Damascului.
“Iran spera ca va veti uita in alta parte. Inactiunea noastra ii va da cu siguranta posibilitatea de a incalca mai bine intentiile noastre. cand nu vor fi duse …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *