CSM a suspendat din functii doi procurori din Bicaz. Magistratii au folosit “expresii neadecvate”

Doi procurori de la Parchetul de pe langa Judecatoria?Bicaz, ?ihai Vlad Budai si Olteanu Daniela,?au fost?suspendati din functie pentru mai multe abateri disciplinare, intre acestea numarandu-se si folosirea unor “expresii neadecvate” sau executarea cu rea-credinta a profesiei.
Reprezentantii Inspectiei Judiciare (IJ) din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ca cei doi procurori, care sunt casatoriti, au fost suspendati de Sectia pentru procurori in materie disciplinara, pana la solutionarea unei actiuni disciplinare aflata pe rolul IJ, informeaza Mediafax.
“In cadrul acestei actiuni se fac verificari cu privire la mai multe abateri pe care le-au savarsit cei doi. Este vorba despre nerespectarea interdictiei de a se abtine, fiind un caz de incompatibilitate, nerespectarea confidentialitatii lucrarilor, utilizarea unor expresii neadecvate, exercitarea cu rea-credinta a profesiei, dar si despre atitudinile nedemne avute in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi”, au precizat oficiali din IJ.
Astfel, cei doi procurori vor fi suspendati din functie pana cand inspectorii IJ vor finaliza redactarea raportului in cazul lor.
Aceasta nu este prima suspendare a lui Mihai Vlad Budai. Procurorul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bicaz a fost suspendat din functie de CSM pe o perioada de trei luni, in luna ianuarie, dupa ce si-a exercitat atributiile cu rea-credinta, semnand corespondenta in numele institutiei la care lucreaza, desi nu era abilitat in acest sens.
“Procurorul a fost sanctionat pentru doua savarsirea a doua abateri disciplinare. Una dintre ele este prevazuta de articolul 99 litera …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *