Cum priveste Ponta ultimul Eurobarometru: 30% din totalul populatiei are incredere in Guvern

de Departamentul Politic – Mediafax Publicat la: 24.07.2013 14:14 Ultima actualizare: 24.07.2013 14:15

MEDIAFAX FOTO / Andreea ALEXANDRU
Ultimul Eurobarometru arata o incredere in Guvern de 30% din totalul populatiei, deci cam 60% din cei care voteaza, ceea ce reprezinta de trei ori mai mult decat indicele de incredere in Guvernul Boc, a afirmat premierul Victor Ponta.
“Nu stiu daca trebuie sa va felicit, indiferent de cum se prezinta lucrurile in presa, intr-o parte sau in alta: ultimul Eurobarometru arata o incredere in Guvern de 30% din totalul populatiei, deci cam 60% din cei care voteaza. Stiu ca e rusinos sa ma compar cu guvernele anterioare, dar Guvernul Boc avea 10% incredere. In noiembrie aveam 20%, la inceputul anului – 26, acum 30%, deci, exista un sprijin important si un trend pozitiv, depinde la ce televiziune va uitati, ca puteti vedea “socant, groaznic, cumplit”. E cumplit, ca avem de trei ori mai multa incredere decat Guvernul Boc, insa sunt multe alte lucruri pe care trebuie sa le facem in continuare”, a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Peste doua treimi (69%) din romani nu au incredere in Guvern, in timp ce pentru Parlament nivelul de neincredere este de 75%, potrivit unui sondaj Eurobarometru realizat in luna mai si dat publicitatii marti.
De asemenea, 26% din romani afirma ca au incredere in Guvern si doar 16% au incredere in Parlamentul de la Bucuresti. La nivelul UE, 71% din cetatenii europeni declara ca nu au incredere in guvernele din tarile lor si 66% si-au exprimat neincrederea cu privire la parlamentele nationale.
Romanii au ceva mai multa incredere in Uniunea Europeana decat media inregistrata in celelalte state membre. Astfel, 45% au declarat, potrivit sondajului, ca au incredere in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *