Cum sa te feresti de tepe la achizitia unei locuinte

Cum sa te feresti de tepe la achizitia unei locuinte / FOTO: evz.ro

Nu de putine ori, cumparatorii creduli au descoperit, dupa ce au virat banii in contul vanzatorilor, ca locuinta tocmai achizitionata nu indeplineste standardele legale privind calitatea lucrarilor, scrie evz.ro.?
De la bucatile de tavan care au cazut peste locatarii din anumite imobile ANL, la pereti prin care se poate auzi cu usurinta ce fac vecinii, toate aceste situatii neplacute pot fi evitate daca inainte de semnarea actelor se face o expertiza tehnica a locuintei. “Cumpararea unei locuinte fara un sfatuitor avizat este foarte riscanta. La orice achizitie de acest gen este bine sa se ceara sfatul unui specialist”, spune Cristian Onofrei, inginer constructor.
Costurile unei asemenea operatiuni variaza de la expert la expert si sunt cuprinse intre 0,5 si 5 euro/mp de suprafata totala construita. Astfel, pentru un apartament cu o suprafata totala de 50 de mp, clientul va scoate din buzunar intre 25 si 250 de euro.
Tarifele practicate depind si de marimea sau complexitatea cladirii, ori de anul construirii, dupa cum ne-a explicat Mihai Crihan, inginer constructor. In judetele in care sunt autorizati doar doi – trei experti, cum sunt Bistrita Nasaud si Alba, preturile pot fi mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *