Cuplul John Lennon – Yoko Ono a fost spionat de politia canadiana

Cuplul John Lennon - Yoko Ono a fost spionat de politia canadiana

Presa canadiana sustine ca, in 1970, autoritatile din Canada il spionau indeaproape pe cantaretul John Lennon si pe sotia acestuia, Yoko Ono, care planuiau impreuna la acea vreme organizarea unui festival de muzica pentru pace.

Evenimentul era programat sa se desfasoare timp de trei zile (3-5 iulie, 1970), iar printre invitati s-ar fi numarat vedete importante ale showbizz-ului de atunci, printre care Elvis Presley si alti membri Beatles, potrivit unui raport al Jandarmeriei Regale din Canada, publicat in presa locala. Parcul Mosport din Ontario fusese ales ca prima locatie, dar cuplul militant pentru pace isi dorea ca festivalul sa ajunga si in Rusia.

“Lennon spera ca, daca festivalul se va dovedi un succes, vor fi sanse sa duca evenimentul in Rusia”, potrivit unui document secret al politiei canadiene, obtinut prin apelarea la prevederile legii privind liberul acces la informatiile de interes public, si publicat, partial, in presa canadiana de luni.

In decembrie 1969, cuplul Lennon-Ono a vizitat Canada, fiind gazduiti in aceasta tara de rockerul Ronnie Hawkins. Cu ocazia venirii sale aici, Lennon si-a facut publice intentiile sa organizeze un mare concert pentru pace, dar a afirmat ca nu stie daca se va bucura in demersul sau de sprijinul autoritatilor din aceasta tara.

Festivalul nu a devenit niciodata realitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *