De ce nu avem ambasador SUA? Geoana: “Obama a aprobat trei nume”

“Nu este normal. La americani e o problema mai de fond. In clipa de fata, sunt peste 35 de state la nivel mondial care nu au ambasador. Dintr-un simplu motiv ca au un sistem atat de complicat intre Administratia, de o culoare politica, si Congresul, de alta culoare politica, Senatul, unde si republicanii sunt foarte influenti, incat se blocheaza reciproc”, a spus Mircea Geoana, in emisiunea “Jocuri de putere”.
Senatorul PSD a declarat ca nu mai putin de trei nume au fost aprobate de catre presedintele Barack Obama pentru ocuparea postului de ambasador in tara noastra.
“Au fost pana acum cred ca trei nume aprobate de presedintele Obama, trei nume succesive sa vina ambasadori in Romania: o doamna care, vazand cat de mult dureaza audierea la Senat – ca fara audiere nu poti sa te duci – incat femeia a renuntat. Era o doamna care avea o pozitie economica, financiara foarte buna. A mai fost dupa aceea cineva pe teava, si acea persoana nu a putut sa astepte atat de mult. Se afla, in acest moment, din cate stiu eu, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *