Decretul pentru prelungirea mandatului sefului Armatei a fost publicat in Monitorul Oficial

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Potrivit decretului, se prelungeste cu un an mandatul sefului Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciuca.
In decret se mentioneaza ca prelungirea mandatului s-a facut „luand act de lipsa unei propuneri de numire, potrivit legii, in functia de sef al Statului Major al Apararii, retinand necesitatea asigurarii continuitatii conducerii Armatei, in conditiile in care mediul regional si international de securitate se afla in continua schimbare, avand in vedere rezultatul dezbaterilor din cadrul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din 28 decembrie 2018”.
Presedintele Klaus Iohannis a atras atentia ca publicarea decretelor, acte prevazute de Constitutie, in Monitorul Oficial „nu poate fi blocata sau cenzurata de institutiile cu atributii in aceasta procedura”. „Presedintele Romaniei atentioneaza ca intarzierea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Decretului nr. 1331/2018 referitor la prelungirea mandatului sefului Statului Major al Apararii si, implicit, impiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinte si atrage raspunderea juridica a tuturor persoanelor implicate”, a tranmis Administratia Prezidentiala.
Iohannis reclama intarzierea publicarii decretului de prelungire a mandatului sefului SMA in MO. Ce raspunde Florin Iordache
Presedintele Iohannis a anuntat, vineri, ca CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apararii pentru seful Armatei, situatie care a fost generata de incompetenta PSD. Presedintele a anuntat ca a semnat decretul de prelungire a mandatului de sef al Statului Major General al …

spot_imgspot_img