Director executiv al APIA Arad in conflict de interese.

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au constatat existenta conflictului de interese in materie penala, precum si posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii in cazul lui Alda Gheorghe, director executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) – Centrul Judetean Arad, conform Mediafax.Agentia Nationala de Integritate (ANI) informeaza ca in 17 martie 2010, Alda Gheorghe, in calitate de director coordonator al Centrului Judetean APIA Arad, a semnat pentru aprobarea deciziei de acordare a platilor in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata – campania 2009, decizie in urma careia societatea (in cadrul careia sotia sa detine calitatea de asociat) a primit de la APIA Arad 210.078,16 lei (49.805,16 euro).
“Totodata, in luna martie 2010 si decembrie 2012, Alda Gheorghe, in calitatea sa de director executiv APIA Arad, a intervenit in procesarea cererilor de plata ale firmei S.C. COM ABM S.R.L., prin aprobarea listelor de plata in anii de campanie 2009 si 2012. Astfel, acesta a incalcat dispozitiile art. 301 din Codul Penal al Romaniei, potrivit caruia “Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau //[//…] se pedepseste cu inchisoarea de la unu la cinci ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica””, mai precizeaza ANI.
De asemenea, in declaratia de avere aferenta anului fiscal 2010, el a declarat, la “Capitolul VII – Venituri din alte surse”, faptul ca sotia sa a obtinut de la aceeasi societate venituri din dividende in suma de 250.000 lei, fapt neconform cu realitatea, intrucat aceasta obtinuse venituri din dobanzi in suma de 350.000 lei, rezultand faptul ca a declarat gresit atat sursa venitului obtinut de catre sotia sa, cat si cuantumul acestuia, sustine ANI.
De asemenea, in declaratia de avere aferenta anului fiscal 2012, Alda Gheorghe a declarat, la “Capitolul VII – Venituri din alte surse”, faptul ca sotia sa a obtinut de la SC Com Abm SRL venituri din dividende in suma de 100.000 lei si, iar de la SC Eurocatal SRL, venituri din dividende in suma de 200.000 lei, fapt neconform cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *