Dusa, despre avionul pentru demnitari: E prematur sa vorbim de pret, va rezulta din licitatie

de Andi Manciu – Mediafax Publicat la: 23.09.2013 13:40 Ultima actualizare: 23.09.2013 13:56

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, luni, ca este prematur sa se discute despre un pret in ceea ce priveste achizitionarea avionului pentru demnitari, mentionand ca acest lucru va fi supus dezbaterii CSAT, iar suma alocata “va rezulta in urma unei licitatii”.
Dusa a fost intrebat, inaintea discutiilor cu senatorii din Comisia de Aparare, care este pretul potrivit pentru avionul alocat demnitarilor, din punctul sau de vedere.

“Este prematur sa vorbim de un pret (. ..) MApN prin lege are aceasta misiune de efectua transportul special si prin alocarea in buget a celor 13,5 milioane de lei incepem procedura de refacere a capacitatii de transport special a Ministerului Apararii Nationale. Asta nu inseamna numai achizitia avionului, ci inseamna mult mai mult”, a sustinut Dusa.
El a refuzat sa faca mai multe precizari in legatura cu posibilul cost al unui astfel de avion.
“Nu s-a luat nicio decizie la nivelul ministerului, legat de suma, si nici de solutia care va fi adoptata (…) Oricum, acest document privind realizarea capabilitatii de transport special va fi supus dezbaterii si in CSAT. Deocamdata se analizeaza mai multe variante, cand vom avea o varianta optima vom preciza si suma, dar suma va rezulta in urma unei licitatii”, a mai spus Dusa.
Ministrul a afirmat ca in cazul “capabilitatii de transport special”, care ar viza demnitarii, este vorba atat de avioane, cat si de piloti, personal tehnic, posibilitati de transmisiuni sau posibilitati de operare.
“Probabil ca in Comisie s-au prezentat unele preturi care sunt pe piata in momentul de fata la diferite tipuri de avioane, deocamdata n-am stabilit nici tipul, nici felul in care realizam aceasta capabilitate. A vorbi de o suma in acest moment este prematur”, a mai sustinut ministrul Apararii.
In luna august, Guvernul a aprobat prin ordonanta de urgenta achizitionarea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *