Estimari alarmante: Coreea de Nord poate produce sase bombe nucleare pe an

Coreea de Nord va avea suficiente materiale pentru producerea a 20 de bombe nucleare in total, pana la sfarsitul anului 2016, in urma intensificarii programului de purificare a uraniului si a stocului existent de plutoniu, potrivit expertilor, citati de site-ul agentiei Reuters, potrivit Mediafax.
Pentru o perioada de zece ani, statul nord coreean a incalcat sanctiunile impuse de ONU dezvoltand o metoda de imbogatire a uraniului si permitand functionarea unui program nuclear autosuficient ce poate produce sase bombe nucleare pe an.?Adevarata capacitate nucleara a statului izolat si rezervat este imposibil de verificat. Dupa cel de-al cincelea test nuclear, Coreea de Nord se pregateste de un altul.
Proiectul de imbogatire a uraniului s-a extins semnificativ si probabil poate produce pana la 150 de kilograme de uraniu pe an, a declarat Siegfried Hecker, expert in programul nuclear nord-coreean.?Cantitatea este suficienta pentru a produce aproximativ sase bombe nucleare pe an, a declarat in cadrul unui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *