Florin Iordache: “Daca s-au facut abuzuri, trebuie vazut cine a facut si cum le-a facut”

a”Trebuie sa discutam. Poate fi oportun, de ce nu? Orice este oportun in tara aceasta. Normal, daca s-au facut abuzuri trebuie vazut cine a facut si cum le-a facut”, a declarat Florin Iordache, pentru MEDIAFAX, despre propunerea lui Tariceanu de a infiinta o Comisie pentru Adevar si Reconciliere care sa dezvaluie abuzurile din justitie.
Iordache a precizat ca poate fi infiintata din sesiunea parlamentara urmatoare.
Presedintele Senatului a anuntat luni ca declansarea procedurii de infrigement la adresa Romaniei pe Directiva UE privind prezumtia de nevinovatie este un moment zero pentru societatea noastra, transmitand ca o solutie este infiintarea unei comisii parlamentare, Comisia pentru Adevar si Reconciliere.
“O Comisie pentru Adevar si Reconciliere – asa cum a existat si in alte tari unde abuzurile au devenit, la un moment dat, un mod curent de operare – este o solutie pentru a afla adevarul si a incepe procesul de repunere a justitiei in cadrul democratic firesc. Tocmai pentru ca vrem sa punem capat “statului drepti” si spectacolului catuselor, cred cu tarie ca activitatea acestei comisii trebuie sa porneasca de la un principiu fundamental: toti oamenii din justitie si servicii care ies public si ofera informatii despre abuzurile generate de protocoale nu vor avea de suferit. Sunt sigur ca multi procurori sau judecatori au actionat sub presiune, nu din proprie initiativa, iar scopul este sa curatam sistemul, nu sa incepem o vanatoare de oameni”, transmite Calin Popescu Tariceanu.
Gorghiu, despre Comisia pentru Adevar: Daca facem cu rezultat stiut dinainte, nu am rezolvat nimic
Alina Gorghiu,senator PNL, membru Comisia speciala pentru Legile justitiei, spune, referitor la posibilitatea infiintarii unei Comisii pentru Adevar, care sa se ocupe de abuzurile din justitie, ca daca aceasta este facuta in interesul unora si are rezultatul cunoscut de la inceput, nu rezolva nimic.
“In opinia mea domnul presedinte Tariceanu a gresit pentru ca a reluat teza domnului Basescu de acum un an, referitoare la momentul zero. La …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *