Fostul director general al CAS Tulcea, condamnat definitiv pentru mita la inchisoare cu …

Fostul director general al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Tulcea, Dumitru Lascu – acuzat ca ar fi pretins suma de 10.000 de lei pentru a suplimenta linia bugetara a unui prestator de servicii medicale cu suma de 52.000 de lei – a fost condamnat definitiv de instanta suprema, relateaza Mediafax.
In 30 martie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat condamnarea lui Dumitru Lascu la patru ani inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de incercare de sase ani, pentru luare de mita. Instanta a interzis inculpatului, timp de doi ani dupa executarea pedepsei principale, urmatoarele drepturi: dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, informeaza, joi, Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
Instanta suprema a dispus confiscarea sumelor de 8.100 de lei si 500 ede uro de la inculpatul Lascu.
In 19 decembrie 2008, Directia Nationala Anticoruptie l-a trimis in judecata pe directorul general al Casei de Asigurari de Sanatate Tulcea, Dumitru Lascu, acuzat ca ar fi pretins suma de 10.000 de lei pentru a suplimenta linia bugetara a unui prestator de servicii medicale cu suma de 52.000 de lei.
Dumitru Lascu a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *