Frontex denunta traficul cu pasapoarte siriene false din Turcia

Directorul executiv al Agentiei?Europene?de Supraveghere a Frontierelor (Frontex), Fabrice Leggeri,?a atras atentia, marti, asupra traficului cu pasapoarte siriene false, din?Turcia, pentru a facilita intrarea imigrantilor in Uniunea Europeana, relateaza Agerpres.
“Exista persoane care sunt astazi in Turcia, cumpara pasapoarte siriene false pentru ca au inteles, in mod evident, ca exista un efect de halou pentru ca sirienii obtin dreptul de azil in toate statele Uniunii Europene”, a afirmat,?marti, Fabrice Leggeri, la postul de radio francez Europe 1.?
Mai mult, seful FRONTEX a precizat ca persoane care folosesc pasapoarte siriene false adesea vorbesc in limba araba.
“Ele pot fi originare din Africa de Nord, din Orientul Mijlociu, dar au mai degraba un profil de migrant economic”, a explicat Leggeri, estimand insa ca acest trafic nu ameninta deocamdata securitatea Uniunii Europene.
“Astazi nu exista elemente obiective pentru a spune ca teroristi potentiali au intrat in Europa in acest mod”, a declarat el, chemand totusi la “vigilenta la toate frontierele noastre”.?Directorul executiv al Frontex si-a reinnoit apelul la trimiterea de efective suplimentare de garzi de frontiera din tarile UE in Grecia, pentru a permite inregistrarea tuturor imigrantilor care ajung in acest stat, la granita exterioara a Uniunii.?Sistemele de inregistrare nu fac fata valului de imigranti, asa incat multi nu sunt luati in evidenta, a explicat Leggeri. “Avem o idee despre nationalitatile lor, dar nu o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *