Fumatul in spatiile publice, INTERZIS de vineri in Bulgaria

Fumatul in spatiile publice, INTERZIS de vineri in Bulgaria / FOTO: http://www.ziuaveche.ro/

In urma unor dezbateri aprinse, Parlamentul de la Sofia a adoptat in aprilie in prima lectura o lege care interzice fumatul in spatiile publice inchise. Ulterior, la recomandarea Ministerului Sanatatii, interdictia a fost extinsa la locurile de munca, restaurante, baruri, mijloace de transport in comun, cinematografe, teatre, hoteluri, in apropierea cladirilor admnistratiei publice, curti sau in apropierea unitatilor de invatamant sau centrelor de ingrijire, la locurile de joaca, locuri publice de agrement, in timp ce aeroporturile vor fi prevazute cu spatii inchise special destinate fumatului.
Potrivit ultimelor date, aproximativ 39 la suta dintre bulgari sunt fumatori, iar 30 la suta dintre femeile fumatoare nu renunta la acest obicei nici dupa ce raman insarcinate. Peste 50 la suta dintre bulgari se declara in favoarea interzicerii fumatului in spatiile publice inchise.
Legea ar fi putut intra in vigoare inca din 2010, dar Guvernul a amanat aceasta decizie argumentand ca aceasta ar putea afecta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *