Furnizorii de Internet pot bloca accesul catre siteurile cu continut piratat.

Curtea Europeana de Justitie – CEJ a decis, in 27 martie, ca furnizorii de Internet pot bloca accesul abonatilor sai la site-urile care posteaza materiale audio-video asupra carora nu detin drepturi de autor.
Decizia a fost luata in urma unui proces intentat de doua companii – germana si austriaca- din industria cinematografica impotriva unui site care a piratat un film.
Astfel, un furnizor de acces precum UPC, Romtelecom sau RCS-RDS, care permite clientilor sai sa acceada la obiecte protejate puse la dispozitia publicului pe internet de un tert este un intermediar ale carui servicii sunt folosite pentru a aduce atingere dreptului de autor, se arata in comunicatul CEJ.
Citeste si: SCANDALUL VPLAY. Politia ii cauta pe proprietarii celor 42 de siteuri de filme si seriale
Prin urmare, furnizorii de Internet sunt obligati, in cazul in care exista suspiciuni sau primesc reclamatii cu privire la un site care incalca drepturile de autor, sa trimita un avertisment administratorului site-ului respectiv. In cazul neconformarii, furnizorul de Internet va restrictiona accesul abonatilor sai la site-ul care posteaza materiale fara a detine drepturi de autor asupra lor.
Citeste si: Pe ce site-uri puteti vedea filme gratis
In plus, providerii de Internet nu trebuie sa dovedeasca faptul ca abonatii sai acceseaza efectiv? …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *