G7 anunta ca va adopta noi sanctiuni impotriva Rusiei

Statele din cadrul G7 au decis sa impuna noi sanctiuni impotriva Rusiei, informeaza Mediafax.?
Citeste si: Angela Merkel a discutat la telefon cu Vladimir Putin despre situatia din Ucraina
“Am convenit sa impunem cat mai curand sanctiuni impotriva Rusiei”, se arata intr-un?comunicat comun al statelor G7, publicat sambata, la Seul.?”Luand in considerare necesitatea de a garanta alegeri prezidentiale democratice, pasnice si reusite luna viitoare (la 25 mai), in Ucraina, ne-am angajat sa actionam de urgenta pentru a intensifica sanctiunile tintite si masurile” impotriva Rusiei, adauga G7 in comunicat.
Citeste si: Un elicopter al armatei ucrainene a fost lovit de o racheta in estul tarii
Un oficial american a declarat, sub protectia anonimatului, ca “fiecare stat va stabili care vor fi sanctiunile impuse. Aceste sanctiuni vor fi coordonate si complementare, insa neaparat identice”.?”Sanctiunile ar putea fi anuntate luni”, a precizat el.
Citeste si: RIA Novosti: O coloana cu persoane inarmate se indreapta spre Slaviansk
G7 saluta “retinerea” de care au dat dovada autoritatile de la Kiev in cazul separatistilor prorusi din estul Ucrainei.?”Rusia, din contra, nu a intreprins nicio actiune concreta pentru a pune in aplicare acordul de la Geneva”, deplang statele din cadrul G7.
Citeste si: Explozie la Odessa. Sapte persoane ranite
Moscova “nu a sustinut in mod public acest acord, nu a condamnat actiunile separatistilor care incearca sa destabilizeze Ucraina si nu i-a indemnat pe activisti sa paraseasca cladirile administrative ocupate si sa lase armele los”, mentioneaza comunicatul.
Citeste si: Ratingul Rusiei a scazut din nou, din cauza crizei din Ucraina
“Mai mult …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *