Gigel Stirbu: Nu sunt de acord cu proiectul de comasare a muzeelor.

Liberalul Gigel Stirbu, investit, marti, in functia de ministru al Culturii, a declarat pentru Mediafax ca nu este de acord cu comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Taranului Roman (MTR) din Bucuresti.
“Este vorba de o initiativa a Ministerului Mediului, care doreste sa preia Muzeul Antipa si, odata cu preluarea acestui muzeu, Muzeul Antipa, doreste si cladirea Muzeului Taranului Roman care se afla la o distanta relativ mica, dar este vorba numai de cladire. Patrimoniul, exponatele, toate ar urma ca noi sa le ducem in alta parte, eventual la Muzeul Satului sau in alta parte. Eu nu sunt de acord cu asa ceva, pentru ca Muzeul Taranului Roman este o institutie de cultura, o institutie emblematica pentru spiritualitatea acestui popor”, a declarat Gigel Stirbu.
Citeste si: Proiect controversat de comasare a Muzeului Satu cu Muzeul Taranului Roman
Pe de alta parte, acesta a afirmat ca inca nu a preluat Ministerul Culturii, precizand ca, in acest moment, nu este “foarte la curent” cu initiativa care prevede comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Taranului Roman. “(…) Eu maine (miercuri, n.r.) probabil voi face procesul verbal de predare-primire cu fostul ministru, eu nu sunt in momentul de fata foarte la curent cu aceasta initiativa, numai din discutiile pe care le-am avut telefonic si foarte pe scurt cu colegii mei de la minister”, a mai precizat Stirbu.
De asemenea, acesta a subliniat ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *