Guvernul muta discret Curtea Suprema la Parlament, in locul SPP. Secretarul general al Senatului pentru Gandul: a”Executivul a hotarat sa dam spatiul la RA-APPS”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Anca SIMINA Publicat la: 17.12.2013 20:40 Ultima actualizare: 17.12.2013 20:46

Un colt din Palatul Parlamentului dispus pe noua etaje a fost cedat de Senat, in cea mai mare discretie, Regiei Autonome -a”Administraratia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) pentru a aduce in cladirea Parlamentului Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dupa reamenajare, Palatul Parlamentului, aripa dinspre Calea 13 Septembrie va fi astfel loc de pelerinaj pentru acuzatori, aparatori si inculpati, deocamdata nefiind luata o decizie daca se vor muta ambele sectii ale Curtii Supreme – si cea civila si cea penala – sau numai una dintre acestea.
Decizia a fost formalizata printr-o Hotarare de Guvern aprobata si semnata de premierul Victor Ponta ?in sedinta din 11 decembrie, insa omisa de Guvern din toate comunicarile publice.

LISTA ACTELOR NORMATIVE APROBATE FĂCUTE PUBLICE DE GUVERN DUPĂ SEDINTĂ
Actul normativ care nu apare in lista celor asumate public ca fiind aprobate in sedinta respectiva a fost publicat insa marti in Monitorul Oficial si prevede ca 13.000 de metri patrati, cu iesire la parcarea Parlamentului sa ajunga, prin transfer, de la Senat la RA-APPS.
Contactat de gandul, secretarul general al Senatului, Ovidiu Marian, a explicat ca este vorba despre spatiul ocupat in ultimii ani de SPP in cladirea Parlamentului.
a”Sunt spatiile ocupate de SPP. Ei s-au retras si aici vor veni cei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Guvernul a hotarat sa le dam la RA-APPS. De mutat probabil se vor muta cand se vor incheia aici lucrarile de reamenajare, de recompartimentare. Acum se fac aceaste lucrari”, spune Ovidiu Marian.
Sursa Foto: HG publicata in Monitorul Oficial
Spatiul eliberat deja de SPP, care s-a mutat intr-un sediu nou, inceput in timpul guvernarii …

spot_imgspot_img