Gigi Becali, executat silit

Dragasani, la care actionar principal este Gigi Becali, vor fi scoase la licitatie din nou de catre Finantele Publice din Valcea, intregul ansamblu fiind evaluat la aproape 690.000 de lei.
Finantele Publice din Valcea organizeaza o licitatie publica pentru vanzarea unor bunuri imobile puse sub sechestru, proprietate a debitorului Uzina Mecanica Dragasani, unitate care ii apartine lui Gigi Becali, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat transmis joi de reprezentantii Administratiei Judetetene a Finantelor Publice Valcea, exista un dosar de executare in care vor fi scoase la licitatie, pe bucati sau ca intreg, mai multe bunuri imobile, adica un ansamblu evaluat la suma de 689.993 de lei si format dintr-un teren cu suprafata de 39.334,2 metri patrati, evaluat la 303.691 de lei, si constructiile existente, ridicate in 1986 si aflate intr-un stadiu avansat de degradare, fara tamplarie sau cu aceasta ruginita, fara geamuri, cu pereti fara tencuiala si acoperisuri distruse. Practic, Fiscul scoate la licitatie o cladire cu parter si un etaj, fiecare dintre acestea avand o suprafata construita de 618,75 metri patrati, cu fundatie si structura de rezistenta din beton armat, cu teren intravilan aferent, de 722,25 de metri patrati.
Licitatia va avea loc in 11 septembrie, ora 14.00.
Aceste bunuri ale Uzinei Mecanice Dragasani au mai fost scoase de cateva ori la licitatie in acest an, fara insa a se prezenta cumparatori.
Gigi Becali detine 90,7 la suta din actiunile Uzinei Mecanice Dragasani, in valoare de 8.136.460 de lei, dupa ce a cumparat-o de la AVAS in 2004, dar nu a respectat caietul de sarcini, nerealizand investitiile prevazute.Executarea silita are loc in contextul in care actionarul majoritar al intreprinderii, Gigi Becali, nu a platit datoriile la stat si obligatiile stabilite de instantele de judecata.
In 2007, procesul privind SC Uzina Mecanica Dragasani SA – detinuta de omul de afaceri Gigi Becali si Asociatia Salariatilor – cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a fost suspendat de Tribunalul Bucuresti, dupa ce instanta a hotarat trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala.
Procesul a inceput in anul 2006, cand AVAS ceruse, la Tribunalul Bucuresti, rezilierea contractului de privatizare a SC Uzina Mecanica Dragasani SA, pentru nerespectarea programului de investitii.
SC Uzina Mecanica Dragasani SA a fost scoasa la privatizare in anul 2003, de Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, iar in luna mai 2004 Gigi Becali si Asociatia Salariatilor au achizitionat pachetul integral de actiuni. Valoarea totala a tranzactiei a fost de peste 13,9 milioane de lei, reprezentand pretul pentru pachetul majoritar de actiuni, investitiile si capital de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *