Grecia, cu un pas in groapa. Premierul Alexis Tsipras respinge oferta FMI

Tsipras, intransigent

Premierul elen respinge oferta creditorilor, spunand in Parlamentul tarii ca Grecia nu va accepta conditii umilitoare.

Atena nu va accepta conditii umilitoare pentru a debloca ultima transa din imprumutul ce ar salva tara. Acesta este mesajul transmis de premierul elen Alexis Tsipras in plenul Parlamentului grec. Negocierile au ajuns in impas, intrucat creditorii refuza sa introduca in acord o clauza ce va permite reducerea datoriilor elene, spune premierul elen.
In ziua in care trebuia sa continue negocierile la Bruxelles pentru salvarea tarii de la colaps, premierul elen a anulat intalnirea programata cu creditorii internationali. A ramas la Atena pentru a ii informa pe parlamentarii greci despre planurile sale.
Alexis Tsipras: “Sub nicio forma nu vom accepta o intelegere ce nu include posibilitatea restructurarii datoriei, pentru a putea intra curand si in siguranta pe piete. Desi negocierile sunt in impas, s-ar putea ajunge la un acord in curand”.
El a catalogat drept absurda propunerea creditorilor privind reducerea datoriei. Viziunea lui Alexis Tsipras e impartasita si de colegii sai de partid, potrivit Digi24.ro.
Dimitris Papadimoulis, parlamentar Syriza: “Prioritatea absoluta pentru guvernul si poporul grec e sa ajunga la o solutie buna, care sa ajute economia sa creasca si societatea sa supravietuiasca”.
De partea cealalta, alesii din opozitie se tem ca Atena intra in criza de timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *