Greva in mai multe instante din tara. Magistratii, nemultumiti de salarii si de sistemul judiciar. Ministrul Justitiei si cel al Muncii initiaza discutii cu protestatarii

UPDATE:?Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si ministrul Muncii, Dragos Pislaru, au stabilit, luni seara, potrivit unor surse oficiale, ca saptamana viitoare vor invita la discutii reprezentantii magistratilor si ordonatorii de credite pentru a analiza revendicarile salariale de la nivelul instantelor.
Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, l-a contactat, luni seara, potrivit unor surse oficiale, pe ministrul Muncii, Dragos Pislaru, pentru a discuta despre revendicarile salariale ale magistratilor, dupa ce mai multe instante au fost in greva in cursul zilei de luni.
Anterior, ministrul Justitiei declarase, pentru News.ro, ca urmeaza sa ia legatura cu ministrul Muncii, in urma protestelor de la nivelul instantelor, despre care a sustinut ca a aflatt din presa.?”Politica salariala o face Ministerul Muncii. Voi lua legatura cu ministrul Dragos Pislaru, pentru ca ministerul condus de el sa discute cu protestatarii despre revendicarile lor”, a spus Pruna.
=====
Tribunalele Dolj si Valcea si judecatoriile de pe raza Curtii de Apel Pitesti au intrat in greva incepand de luni, urmand ca si alte instante sa decida daca se alatura protestului, magistratii cerand, printre altele, demisia ministrului Justitiei; instantele respective judeca doar urgentele. Ei?sunt?nemultumiti de salarii dar si de alte aspecte privind sistemul judiciar.
Magistratii solicita Avocatului Poporului initerea controlului de constitutionalitate al ordonantei privind salarizarea bugetarilor, au aprobat un memorandum ce va fi transmis catre Guvern si au cerut demisia ministrului Raluca Pruna.
Prin memorandumul ce va fi trimis Guvernului, magistratii cer respectarea independentei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *