Traian Basescu: Nicio tara din lume nu spala rufele serviciilor secrete in public

Fostul presedinte Traian Basescu si-a manifestat, luni seara, dezacordul fata de anchetarea celor 24 de ofiteri ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) sub acuzatia ca ar fi utilizat ilegal fondurile operative, subliniind ca “nicio tara din lume nu spala rufele serviciilor secrete in public”.
El a declarat, intr-o emisiune la Romania TV, ca o parte dintre bunurile cumparate din bugetul destinat activitatilor operative au ajuns la procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Corduta Kovesi, sau la fostul sef al Serviciului Roman de Informatii George Maior.
“Nu cred ca sefa DNA a fost ocolita de cosul de cozonac oferit de cei de la DIPI. Nu mai vorbim de marea achizitie de stilouri Mont Blanc. Pai astea s-au dat doamnei Kovesi, s-au dat domnului Maior, s-au dat domnului Coldea, s-au dat doamnei presedinte a ICCJ, Livia Stanciu, s-au dat la acesti inalti demnitari ai statului roman. Vorba lui Cristoiu… Ma asteptam ca doamna Kovesi intre timp sa fi trimis stiloul Mont Blanc inapoi la Ministerul de Interne, sa spuna: valorificati-l si recuperati-i banii”, a afirmat Basescu, citat de Agerpres.
Fostul sef al statului crede ca eventualele prejudicii constatate de procurorii anticoruptie la DIPI puteau fi recuperate fara o ancheta penala de la cei 24 de ofiteri implicati.
“Sigur ca nu e in regula ca fondurile operative sa fie cheltuite in acest fel, dar eu spun altceva: de ce trebuie sa trimiti in instanta 24 de ofiteri care probabil au mostenit o traditie, in loc sa le imputi banii acestia, pentru ca nu au produs un cataclism, n-au produs o frauda. Banii se puteau imputa si retine din salariu.
Eu critic abuzurile si derapajele din lupta anticoruptie. Eu cred ca o tara in care exista oameni politici corupti si partide politice corupte nu are viitor”, a adaugat Traian Basescu.
Basescu: DNA a dus o politica de decredibilizare a Parlamentului
El a mai declarat?ca in momentul de fata Parlamentul “este pulbere din punct de vedere al credibilitatii”.?”A …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *