Guvernul estimeaza ca in curand va putea fi reluat exportul in Turcia de carne de oaie

de Corespondenta De La Trimisul Mediafax La Ankara, Ovidiu Barbulescu – Mediafax Publicat la: 20.09.2013 09:13 Ultima actualizare: 20.09.2013 09:22

Interdictia de export in Turcia al carnii de oaie si vita si de tranzit al statului turc cu produse catre Orientul Mijlociu, impusa Romaniei din 2012 de oficialii de la Ankara, va fi ridicata curand, dupa ce Oficiul International de Epizootii va stabili zone libere de export, estimeaza Guvernul roman.
Incepand cu anul 2012, pe fondul focarelor de scrapie din mai multe state, Turcia a blocat importurile si tranzitul carnii de ovine si bovine inclusiv in relatia cu Romania.

In prezent, autoritatile turce au emis un acord de princpiu pentru tranzit, dar solicita producatorilor sa trimita actele aferente transportului pentru a le autoriza in prealabil, procedura care dureaza pana la zece zile. In aceste conditii, producatorii romani cer ca autorizatia sa fie eliberata la granita.
Aceasta problema a reprezentat unul dintre subiectele de discutie ale premierului Victor Ponta, aflat in vizita oficiala la Ankara, cu autoritatile turce, seful Guvernului afirmand, la final, ca se discuta ridicarea barierelor intre cele doua tari, in beneficiul producatorilor.
La randul sau, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare, Vladimir Manastireanu, aflat in delegatia premierului, a precizat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *